Food

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Die Experten des Kompetenzfelds Lebensmitteltechnologie entwickeln, optimieren und validieren technologische Prozesse und Abläufe für Handwerk und Industrie.

Die Nutzung des natürlich vorhandenen Potenzials pflanzlicher Rohstoffe ist eine unserer Stärken. Physik rein – Chemie raus! Durch den Einsatz innovativer Technologien werden funktionelle Komponenten wie Eigenenzymatik, Wasserbindung- oder Vernetzungseigenschaften zugänglich und beherrschbar.

Unser umfangreiches Know-How in den Bereichen der Bäckereitechnologie, Extrusion oder Fermentation führt in Kombination mitunserem sehr gut ausgestatteten Technikum zur praxisnahen Projektumsetzung.

Below you will find a selection of our current and completed research and development projects in the competence field Food

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ALGAEFOOD Projektbeschreibung

Creating healthy and tasty dairy products with algea from the North Sea

AF-Allianz-Industrie-Forschungalt FEI
Meereisscholle

Application of a novel antifreeze-protein from marine resources (diatoms) in frozen dough pieces

altaltAiF_neu_1500
Abbildung_1_AntiHaft

Entwicklung einer nicht-haftenden Oberflächenstruktur für Gärgutträger unter Verwendung eines neuartigen Testverfahrens zur Beurteilung des Adhäsionsverhaltens von lebensmittelgeeigneten Oberflächen

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reststoffe

Assessment and dissemination of strategies for the extraction of bioactive compounds from tomato, olive, and grape processing residues

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BrainHealthFood Projektbeschreibung

Bioactive compounds from blackcurrant processing waste for brain health

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BreadGuard

Development of a cost-efficient, precise and miniaturized sensor system for quality and performance control in baking processes

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kaffeebohnen

Aromarelevante Kaffeeanalytik

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CHILL-ON Projektbeschreibung

Integrating novel technologies to improve safety and quality assurance of the chilled/frozen food supply chain

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Chitinase_Folie1 Extraction, characterisation and application of Chitinase from cold-adapted bacteria for conservation of liquid, half-liquid and solid eatables- especially for baked goods

euro_Chitofood_Alle-auer-Ec_C2-3_inWasser_2

Development of new innovative functional food

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Schokolade

Etablierung einer qualitätsbewertenden Analytik für Schokolade

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commnet-logo ttz-Bremerhaven

Communication of Food, Fisheries, Agriculture and Biotechnologies research. A network to support EU-funded research projects

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dinkel

Development of an analytical concept for quality assurance of spelt sorts from biodynamic farming

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brot

E-Commerce of bread making equipment based on expert system, distributed agents and virtual reality

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euro_EAN-SEABUCK_Sea_Buckthorn_please_consider_Copyright_Natalia_Demidova

Establishment of European-Asian Network for the development of strategies to enhance the sustainable use of Sea Buckthorn